Как да си изтрия профила във Facebook?

По ред причини можем да решим да изтрием профила си във Facebook. Обаче първо трябва да си отговорим на въпроса „Защо искаме да го правим?“. Ако не сме доволни от това, как изглежда профила ни, може първо да опитаме да го подобрим.

През годините са избистрени и тествани добри практики, които могат да помогнат. Но, ако не сме доволни от конкретната социална мрежа или чувстваме, че такова онлайн присъствие не е за нас, трябва да изтрием профила си.

Трябва да се знае, че има две процедури:

  1. замразяване на профил
  2. изтриване на профил

Твърди се, че изтривайки профила изтриваме и цялата информация, която Facebook пази за нас. Това не е вярно. Опита на много хора, включително и на автора, показва, че тази информация, или части от нея, се пази.

Ето един примерен алгоритъм за напълно изтриване на профил, който „работи“ от няколко години насам, а има всички шансове да е в сила и в обозримото бъдеще. Когато аз реших да си изтрия профила във Facebook, го направих по този начин. След това много хора успешно ме последваха.

  1. Потърсете информация в Google. Едно примерно търсене е: facebook permanently delete account
  2. Най-добре е да изберете резултати от документацията на самия Facebook. Логично е тя да се намира на сайта facebook.com. Например - http://www.facebook.com/help/?faq=224562897555674&_fb_noscript=1
  3. Прочетете внимателно. Една подходяща страница е: http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account
  4. Следвайте инструкциите.
  5. Изчакайте 15-16 денонощия. През това време в никакъв случай не опитвайте да влезете в профила си.
  6. Тествайте. Ако не успеете да влезете - всичко е наред. Профилът ви е изтрит.
  7. Ако след всичко това успеете да влезете или получите съмнително съобщение, опитайте отново.

Вижте също

Писма

За идеята и сайта


Не намерихте това, което търсите? Имате въпрос? Пишете ми!